Philocon Filosofische Consultancy

Jobat Notes 31/01/2008
De nieuwe rage: een bedrijfsfilosoof

home carrièretips notes bedrijfsfilosoof

De nieuwe rage: een bedrijfsfilosoof
Het kan misschien wat eigenaardig klinken, maar feit is toch dat steeds meer Vlaamse bedrijven een beroep doen op een filosoof om spanningen op de werkvloer weg te werken. Een van die rare vogels is Hein Hoek (62), uit Overijse.
Volgens deze gewezen marineofficier en licentiaat wijsbegeerte is er in het huidige bedrijfsleven veel te weinig plaats voor reflectie en vragen vele ondernemingen zich niet ten gronde af waarom er bv. fricties bestaan tussen de bedrijfstop en het personeel of hoe een herstructurering het best kan doorgevoerd worden.
Om dat euvel weg te werken, past Hein Hoek de ‘socratische methode’ toe. In concreto komt het er op neer dat hij tot 10 betrokkenen in dezelfde ruimte stopt en ze – naar het voorbeeld van Socrates – urenlang met soms venijnige vragen bestookt. En dat totdat iedereen de oorzaken voor de slechte verhouding tussen de bedrijfstop en de werkvloer voelt opborrelen. “Eens het zover is, volgen de oplossingen bijna vanzelf”, zo stelt hij.

Adverteren – Contacteer ons – Help / FAQ – Who is who – Jobs bij Corelio Sitemap – Voorwaarden – ontwerp & ontwikkeling: Stylelabs & Uniway Erkenning arbeidsbemiddeling VG.1237/B – Rechten van de sollicitant>